Latinica | Ћирилица

 
   

Контактирајте нас

Пријатељи гимназије

филм о гимназији

Школски лист Споговац

Архива вијестиA+ A-    

   
       
 
   
 

Новости

Извештај са Шеснаесте смотре духовног стваралаштва средњошколаца

Објављено: 18-05-2018

 

Дана 13.05.2018. године у Храму Вазнесења Господњег у Београду одржана је Шеснаеста смотра духовног бесједништва. Нашу школу је представљао Александар Медић ученик 2.а разреда, са бесједом „Боље је уздати се у Господа него ли се ослањати на човјека".

опширније


СВЕТИ САВА- СЛАВА КАПЕЛЕ ГИМНАЗИЈЕ И ДУХОВНОГ ЦЕНТРА У ЗАГРЕБУ

Објављено: 11-05-2018

 

Светом Литругијом којом је началствовао високопреподобни архимандрит Данило (Љуботина) прослављена је слава капеле при Српској православној општој гимназији „Кантакузина-Катарина Бранковић“ и Духовном центру у Загребу.

опширније


Успјеси на државним такмичењима из географије и историје

Објављено: 03-05-2018

 

Ове школске године наша школа је имала представника на чак два државна такмичења: наш матурант Милорад Кондић изврсним другим мјестом на Жупанијском такмичењу из географије, те трећим мјестом на Жупанијском такмичењу из историје за Град Загреб, успио се пласирати на државна такмичења из оба предмета!

опширније


НАСТАВА У ПРИРОДИ – МАНАСТИР ОРАХОВИЦА

Објављено: 27-04-2018

 

Благословом Митрополита загребачко-љубљанског г. др Порфирија, добротом и љубављу Епископа пакрачко-славонског г. Јована и братства Манастира Ораховице ученици првог разреда Српске православне опште гимназије „Кантакузина-Катарина Бранковић“ из Загреба боравили су на дводневној теренској настави-настави у природи у Манастиру Ораховица 25. и 26. априла 2018. године. Уз часове вјеронауке, биологије, екологије и историје час српског језика одржао је др Душан Маринковић, професор на катедри за српски језик Филозофског факултета Свеучилишта у Загребу. Са ученицима су у Манастиру боравиле наставнице Рајка Косановић и Ранка Бркић. Другог дана боравка, у Светониколајевској цркви Литургију је служио протојереј-ставрофор Слободан Лалић, а појањем су одговарали ученици Гимназије који су се потом и причестили. Била је ово права прилика да се ученици упознају са бурном и богатом историјом једног од најстаријих православних манастира на просторима Хрватске и сусретну се са фрескама манастирског храма међу којима и са ликовима лозе свете династије Немањића. Свакодневни живот и гостољубље двојице монаха у славонској Ремети-Пустињи данас, шумски пут до изоловане монашке испоснице, небројени планински извори и потоци који жуборе око манастира, косидба и уређење манастирског дворишта, припрема нафоре за богослужења и још много доживљаја остаће у сјећању ове генерације гимназијалаца.

опширније


ОТВАРАЊЕ НОВОГ ШКОЛСКОГ ЦЕНТРА - ЈУН 2012. ГОДИНЕ

  

oпширније

______________________

Pratite nas i na:

  

______________________


   
 

Српска православна општа гимназија Кантакузина Катарина Бранковић
Адреса: Св. Дух 122, 10 000 Загреб, Хрватска
Тел: +385(0) 1 48 52 871
Фаx: +385(0) 1 48 52 871 
Е-маил: gimnazija@srpskagimnazija-zg.org